top of page
Over mij

Toen mijn tweede huwelijk strandde, was ik er helemaal kapot van en besefte ik dat ik iets moest ondernemen om niet weer in dezelfde valkuilen te stappen.

Ik kon mijn draai niet vinden in de toen reguliere opleidingen om er mijn werk van te maken, ik voelde me er niet thuis. Mijn jeugd was voor mij niet makkelijk, later begreep ik dat mijn relaties daar alles mee te maken hadden. Als heel jong meisje had ik mystieke ervaringen en besefte ik wat echt was. Ik had daar toen geen woorden voor en voelde dat in mijn hart, ik was me gewaar van het grotere geheel en dat alles met elkaar verbonden was. Dat heeft me in die tijd, daar ben ik van overtuigd, op het juiste pad gehouden. Ook heeft dit pad me geholpen de moed op te brengen om mijzelf tot een echt mens te ontwikkelen.

 

Midden jaren tachtig kwam ik bij Body-Mind terecht, ik heb daar de vierjarige HBO opleiding 

Lichaamsgerichte Psychotherapie gevolgd en deze in 1989 afgerond. Vanaf dat moment was ik niet meer te houden, ik had mijn roeping gevonden. Aanvullend heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van de biodynamische therapie, (waar de hele mens wordt gezien). 

 

Therapievormen vernieuwen zich en mensen worden wijzer, wat in de jaren 80/90 gold is nu verouderd en in nieuwe jasjes gestoken. Ik zie mijzelf als een pionier en blijf geïnteresseerd in de nieuwste ontwikkelingen. Uit alles wat ik geleerd heb, heb ik mijn eigen manier van werken ontwikkeld. Wat ik terugkrijg van mijn cliënten is dat ze versteld staan hoe snel ik de echte problemen boven tafel krijg. Feilloos weet ik de vinger op de zere plek te leggen. Ik inspireer mensen en ben helder en duidelijk in mijn communicatie. Ik ben praktisch in het aangeven wanneer er wollige of abstracte taal wordt gebruikt en feilloos in lichaamstaal. Ik ben helder in voelen, horen en zien, deze kwaliteiten kan ik inzetten, als tolk van de ziel, om de stand van zaken voor de cliënt in het hier en nu helder in kaart te brengen. En als ‘gids van de ziel’ te helpen het juiste pad te vinden. Ik geloof in het goede van de mens: wanneer je met jezelf begint, doe je tegelijkertijd ook het goede voor je medemens. Dat is een organische natuurlijke beweging zonder enige manipulatie.

carla stolk therapeute wassenaar
carla%2520website_edited_edited.jpg

Opleidingen

 • Afgestudeerd lichaamsgeoriënteerd psychotherapeut

 • Reichiaans Lichaamstherapeut 

 • Sexual Grounding therapeut

 • Tantra, (Margo Anand)

 • N.L.P

 • Geweldloze Communicatie

 • Voice Dialogue

 • Yoga

 • De Gordonmethode voor kinderen

 • The Work van ‘Byron Katie’ (gecertificeerd)

 • Psychodrama

 • Taoisme, (Mantak Chia)

 • SE (Somatic Experiencing) Peter Levine

 • De Narm, (Neuro Affective Relational Model) Larry Heller

 • EFT (Emotionally Focused Coupletherapie) Sue Johnson

 • Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt’.

 gratis E-BOOK

De 12 communicatieblokkades

waar elke ouder mee worstelt

De effecten van macht wat dieper bekeken.
Opgroeiende jongeren rebelleren niet tegen hun ouders, ze rebelleren tegen hun macht.

ebook communicatieblokkades
Testimonials
testimonial
Courtney

"As a life-long expat and mother of an integrated (Dutch/American) family, I reached a crossroads in my life. I thought I could do it all…have a lovely blended family, be a great wife, help other expats to integrate here in Holland while being a good friend. Well, that wasn't realistic and suddenly the stress took its hold on me. Being in crisis is never easy, but being in crisis in a foreign country with a language barrier is even worse. After trying to find someone to help me, I was finally directed to Carla Stolk. That introduction changed my life. Carla immediately agreed to work with me in English. This, in and of itself, was so helpful in my healing process. Opening up about my feelings and emotions was difficult, but being able to do so in English helped tremendously. Carla is a wise and experienced therapist. She stresses the patient's own accountability and responsibility in the healing process. Carla is also very aware of the importance of being in touch with one's body, in order to create a balance between body, mind and spirit. She has had an enormous impact on me. She has patiently worked with me to ensure I have peace and balance in my life. I can whole-heartedly recommend Carla as a qualified and effective therapist."

Ingrid

"Ik ben iedere keer weer blij verrast door het inzicht dat Carla geeft in de processen die ertoe doen. Ieder consult is een afgerond proces, zonder vooropgezet plan. Het 'lezen' van het moment, dat is haar grote kracht" 

Remco

"Carla, voor mij heb je niet echt testimonials nodig...Je hebt mij immers laten zien en ervaren om vanuit je eigen hart te spreken en dichtbij jezelf te blijven. Door de inbreng van je eigen ervaringen, scherpe focus, kennis van de psyche en energiesystemen heb je mij meer inzicht en rust gegeven. Ik heb de sessies als prettig ervaren en vind je een bijzondere en mooie vrouw."

Thijs

"Carla heeft veel voor mij betekend in een periode dat ik niet goed in mijn vel stak. Ik ging graag naar haar toe omdat ik er altijd weer beter vandaan kwam met een hoop stof tot nadenken. Dit krijgt ze voor elkaar omdat je gedwongen wordt (op een prettige, maar directe manier) tot de kern van je problemen te komen. Omdat de sessies nooit hetzelfde zijn en vaak weer een andere insteek hebben, zijn ze verrassend en heb ik daardoor veel inzicht in mij zelf gekregen. Carla ziet direct je zwarte vlekken, gaat er niet omheen en geeft zich vervolgens volledig om tot resultaat te komen. Kortom, ik ben enthousiast over Carla en ben haar zeer dankbaar voor alle levenslessen die ze mij heeft gegeven!" 

Floor

"In de periode dat mijn man en ik uit elkaar zijn gegaan, zijn wij bij Carla terecht gekomen. In eerste instantie ieder afzonderlijk. Later ook nog een tijd samen. Uiteraard was het best even wennen... therapie... Het is best een drempel om je kwetsbaar op te stellen, de pijnpunten aan te geven en vooral goed naar jezelf te kijken. Maar eigenlijk ging het allemaal redelijk vanzelf: Carla is een down to earth, duidelijke en directe vrouw, die vrijwel direct behoorlijk doortastend is. Ze laat je vooral jezelf zijn en daarbij dus ook heel goed kijken naar je eigen tekortkomingen. Die wil je natuurlijk helemaal niet zien, maar er is geen ontkomen aan... Hoe dan ook: ik denk dat als Carla niet in ons leven was gekomen (of andersom) dat ons huwelijk inderdaad einde verhaal was gebleven. Maar door inzicht, de juiste 'tools' en vooral eerlijk zijn, ook naar jezelf, hebben wij het gered! We zijn weer bij elkaar gekomen! De scheiding was onafwendbaar geweest, maar we zijn toch weer naar elkaar toe gegroeid; sterker dan alle jaren ervoor ... Als kroon op het werk zijn we zelfs opnieuw getrouwd! En uiteraard was Carla erbij!"

Sabine

“Iedereen gun ik een Carla. Het 1-1 traject met haar was voor mij life changing. Dankzij haar ben ik thuisgekomen bij mezelf. Ik begrijp mezelf nu veel beter. Ik heb geen paniekaanvallen meer en ik heb inzicht gekregen in mijn eigen patronen. Ze heeft mij geholpen om bij mijn persoonlijke kracht te komen. Iedere sessie met haar gaf mij nieuwe inzichten. Carla heeft heel snel door wat er aan de hand is. Ze is een fijn persoon om naast je te hebben. Ze is duidelijk, direct, oprecht en begaan. Dankjewel Carla voor alle hulp! Ik ben heel blij en dankbaar dat jij op mijn pad bent gekomen.” 

bottom of page