top of page
Carla Stolk

lichaamsgericht Psychotherapeut

ouderschapscursus online

Een complete en bewezen stap voor stap methode: Super Natuurlijk  Op – Voeden voor effectief luisteren en omgaan met je kinderen.

Natuurlijk hou je zielsveel van je kind(eren) maar er zijn momenten dat je echt met je handen in het haar zit.

✓   Wil jij je goed voorbereiden op kinderen?

✓   Maakt je peuter steeds meer de dienst uit? 

✓   Heb je geen grip meer op je puberende zoon/dochter?

✓   Is het ‘s morgens een gedoe met aankleden en ontbijten?

✓   Willen ze niet naar hun bed of liggen ze bij jou in bed?

✓   Loopt het ondanks de afspraken die je maakt uit op ruzie?

✓   Is hun kamer een chaos, of gebruiken ze jouw spullen en ruimen dat niet op?

✓   Wil jouw baby of kind niet slapen, of continue de borst?

✓   Heb je een samengesteld gezin waarin het niet echt lekker loopt?

✓   Heb jezelf een moeilijke jeugd gehad en haalt dat je nu in?
✓   Ben je nieuwsgierig naar een methode waarin conflicten worden opgelost?

ONLINE CURSUS

Super Natuurlijk Op - Voeden
 

Ouders zijn niet perfect en kinderen geen project!​

Ik heb zelf als hardwerkende en gescheiden moeder ervaren hoe moeilijk en ingewikkeld het was mijn dochter op te voeden. In mijn jeugd en pubertijd heb ik veel eenzaamheid en onveiligheid ervaren. Het gevolg daarvan in mijn volwassen leven was dat ik twee keer ben gescheiden. Het meest pijnlijke vond ik het voor mijn dochter. Ik ben flink met mezelf aan de slag gegaan en uit al het nare komt dan gelukkig ook het goede voort. Ik doe dit werk nu ruim dertig jaar met veel liefde en passie. Ik begeleid mensen om de verbinding te herstellen met zichzelf hun kinderen en hun omgeving. Voor mij is dat het fundament om je verder te kunnen ontwikkelen als echt mens.

Om jou veel ellende te besparen en omdat ik de machteloosheid hiervan zo herken, heb ik deze cursus voor jou ontwikkeld: ‘Super Natuurlijk Op - Voeden.’

Het kan ouders, die deze cursus doen, dit opleveren:

 Veel humor en vreugde in het gezin.

 Betrokkenheid en aandacht zijn een belangrijk goed.

 Talenten komen tot bloei en eigen-waarden worden gerespecteerd.

 Kinderen nemen hun verantwoordelijkheid.

 Problemen/conflicten worden samen democratisch en creatief opgelost.

 Kinderen leren wat zelfwerkzaamheid is.

 Ouders en kinderen respecteren elkaars behoeften.

natuurlijk opvoeden.jpg
Ik had er alles voor over gehad als ik toen had geweten wat ik nu weet!! Dan had ik mijn dochter en mijzelf veel gedoe kunnen besparen!

Wel voor jou wanneer….

 je wilt leren met conflicten om te gaan zodat niemand verliest.

 je buiten de cursus oefent met de aangeboden stof.

 je veranderingen en groei belangrijk vindt voor jezelf en je gezin.

 je wilt leren praten, zodat jouw kinderen naar jou luisteren.

 je wilt leren luisteren, zodat jouw kinderen met jou willen praten.

 

   

Niet voor jou wanneer….

  je niet open staat voor veranderingen en nieuwe inzichten.

je niet van plan bent buiten de cursus te oefenen met de aangeboden stof.

je heel goed weet hoe je effectief luistert, praat en omgaat met kinderen.

je niet gelooft in gelijkwaardigheid en samenwerking in een gezin

je liever nog een beetje aan tobt en niet open staat voor hulp.        

 

   

Is deze cursus iets voor jou?
Wat je echt moet weten en niet uit de lucht is gegrepen!

Dr. Thomas Gordon hield zich in de jaren zeventig al bezig met wat ‘de methode’ was om met kinderen om te gaan. Ik ben gecertificeerd in zijn methode en ik zie dat zijn gedachtegoed, juist nu door relatie therapeuten wordt ingezet.

 

Ik begrijp dat, omdat hij als geen ander bewijst, dat als mensen: ‘Groot, klein, groen, geel, gelijkwaardig, respectvol en in liefdevolle verbinding met elkaar  omgaan er echt iets veranderd.’

Met bovenstaande in het hoofd wil ik een punt maken! Wanneer je naar de prijs kijkt van de cursus €179, =  en dat vergelijkt met relatietherapie: €200, = voor twee uur per sessie, dan is het reken sommetjes snel gemaakt.

 

Gebruik het aangereikte niet alleen voor je kind(eren) maar ook voor jouw liefdes en vriendschapsrelaties. Dan snijdt het mes aan twee kanten, het bespaart je veel geld, tijd en energie!
carla stolk therapeute wassenaar
In het kort iets over mij

​Hi, ik ben Carla, opgeleid als Lichaamsgericht psychotherapeut. Ik werk nu ruim dertig jaar met mensen, individueel en ik ben gespecialiseerd in relatie therapie. Daarnaast ontwikkel ik cursussen die mij aan het hart gaan. Wil je meer over mij lezen? Bezoek dan mijn website: www.carlastolk.nl

Wat ga je zoal leren?

 • Wat zijn behoeften en hoe breng je, zonder oordeel of verwijt, jouw behoeften onder woorden.

 • Hoe je kunt leren, dat jouw kinderen rekening leren houden met het feit dat volwassen mensen ook hun eigen behoeften hebben.

 • Hoe je kunt voorkomen dat je autoritair of grenzeloos reageert op je kinderen, zodat je voorkomt dat er iemand wint of verliest, het opgeeft, rebelleert of verwend gedrag vertoont.

 • Dat kinderen hun eigen problemen kunnen oplossen, waardoor zij zich ontwikkelen tot zich waardig voelende, sociale, onafhankelijke en verantwoordelijke mensen.

 • Wat het verschil is tussen een jij en een ik boodschap, zodat je uit oordelen blijft.

 • Dat je reactie echt of geveinsd is, zodat je kunt  begrijpen waarom  jouw kinderen de ene keer wel en de andere keer niet op jou reageren.

vislogo carla_Tekengebied 1.png
DSC05230.jpg

ONLINE CURSUS

Super Natuurlijk Op - Voeden

 

Overzicht van de cursus:

Er zijn twaalf modules, deze zijn duidelijk en zorgvuldig stap voor stap uitgewerkt. Wanneer je de tijd neemt om te oefenen met de aangeboden stof, heb je aan het eind van deze cursus alle tools in handen om jouw kinderen te begeleiden. Zodat wat al in hun aanwezig is tot volle bloei kan komen. En als bonus, ontwikkel je mee.

De twaalf modules in het kort.

1. Je leert het belang van spiegelen en de varianten en hoe het kind zich organisch ontwikkelt in 5  stappen
 

2. Je krijgt inzicht, hoe je als ouder onder verschillende omstandigheden reageert. Door met schema’s te oefenen worden complexere zaken een stuk overzichtelijker.

 

3. Je leert oprecht te zijn zonder dat je de ander kwetst. Iemand echt accepteren houdt in dat je iemand vrijlaat, zonder dat je het eens hoeft te zijn met zijn/haar gedrag.

 

4. Je leert wat ‘passief luisteren’ is en de deur open te zetten. Door geduldig te zijn, de tijd te nemen en bijna geen woorden te gebruiken, kan het kind zich al gehoord voelen.

 

5. Je leert wat ‘actief luisteren’ is en de deur open te houden. Door je af te stemmem op het kind  zonder de blokkades in te zetten voelt het kind zich veilig. En kan zich dan op een dieper niveau openen en vertellen wat er onder bepaalt gedrag zit.
 

6. Empathie ontwikkelen zodat je leert invoelen wat er echt in het kind omgaat zodat je daar  afgestemd op in kan gaan.

7. Je krijgt inzicht in jouw emoties, zodat je beter instaat bent naar de ander te luisteren en je eigen grenzen aan te geven. In tegenstelling tot de angst om de controle over je kind (of jezelf) te verliezen, krijg je hierdoor juist meer verbinding en begrip voor elkaar.
 

8. Je leert twaalf valkuilen onderscheiden, (die je niet uit je hoofd hoeft te leren), maar je leert wel aan te voelen wanneer communicatie wel - of niet stroomt. Door duidelijk en helder te zijn in jouw behoeften, (je geeft het hele verhaal) zonder dat je iets afdwingt, leren kinderen via jou dat andere mensen ook behoeften hebben.
 

9. Je leert non-verbaal contact maken met heel jonge kinderen. Het voordeel hiervan is dat je je  niet meer schuldig voelt omdat je iets fout hebt gedaan of niet weet wat je fout hebt gedaan, want je kunt het checken. Wat zijn de effecten van complimenten geven aan kinderen?

10. Je leert wat de win en verlies methoden zijn. In methode 1 wint de ouder en verliest het kind. Methode 2 verliest de ouder en wint het kind. Methode 3 geeft een win - win situatie, waardoor alle partijen zich betrokken, gehoord en gezien voelen. Daardoor worden conflicten moeiteloos opgelost.

 

11. Je leert de zes fasen van de “geen verlies methode”. Op democratische wijze raakt iedereen geïnspireerd en betrokken om samen bij conflicten, creatief naar oplossingen te zoeken.
 

12. Je leert omgaan met normen en waarden en het verschil er tussen. Door geduld en niets op te leggen of af te dwingen, accepteren kinderen uit zichzelf wat je over wilt brengen.
 

vislogo carla_Tekengebied 1.png

Sven: 

“Ik zie nu wat ik mijn kinderen onbewust allemaal meegeef en dat hoe ik me voel,  direct een impact heeft op mijn kinderen.”

Tony: 

“Ik ben bevestigd in hoe belangrijk een veilige basis voor een kind is en hoe ik die in ons  gezin kan behouden.”

Anne: 

“De simpele en duidelijke aanpak van Carla, heeft ervoor gezorgd dat de manier hoe ik nu luister en met mijn kinderen praat, heel natuurlijk aanvoelt.” 

Sabine: 

“Carla, geeft geen dertig manieren aan hoe met kinderen om te gaan”. Ze geeft  één manier.”

Caroline:

“Wat mij heeft geraakt  is dat ik de problemen van mijn kinderen niet hoef op te lossen.”

Zij gingen je voor
Hoe gaan we te werk?

Er zijn twaalf modules, ik gebruik een screenrecording met mijn ingesproken stem. Aan het einde van iedere module een filmpje van mij met tips en eigen ervaringen. De modules kun je altijd weer terug kijken, ze zijn zorgvuldig opgebouwd dus ga er eerst stap voor stap doorheen. Er zijn PDF’s bijgesloten.

Bonussen
 • Exclusief en alleen voor de deelnemers van de cursus.

 • Wanneer je een specifiek probleem hebt, neem contact op!

 • Een MP3 opname van mij waarin ik uitleg geef over twee belangrijke systemen die elkaar beïnvloeden. Hoe belangrijk is: ‘Hechting’ en de ‘Psycho, Relationele en Seksuele ontwikkeling van het kind’?

Support


De cursus omvat veel informatie, maar er kunnen zich bij de ouders onbewust dieper gelegen patronen afspelen waar jouw baby, peuter en jong volwassene op reageert.
Daarover kun je mij persoonlijk benaderen via carlastolk@kpnmail.nl

vislogo carla_Tekengebied 1.png
Bezwaren
 

Als er iets is, waar je tegen aan loopt, kun je mij altijd bereiken via mijn e-mailadres.

Voorwaarden

Je bent ingeschreven wanneer je het bedrag van €179,= hebt overgemaakt. Daarna krijg je alle informatie toegestuurd over de volgende stappen van de cursus.

Garantie
 • Je blijft altijd recht van toegang houden!

 • Materialen kun je downloaden en zijn altijd binnen jouw bereik.

 • Updates zitten inclusief bij de prijs.

Veel Gestelde Vragen
 • Ik wil wel maar ik heb nu geen tijd. We zijn altijd allemaal druk, maak een keuze, wat heeft nu je prioriteit?

 • Hoelang krijg ik toegang? Je hebt een lifetime toegang.

 • Voor wie is deze cursus? Voor ouders en/of mensen die met kinderen te maken hebben.

 • Wat zijn de materialen? Alle Modules, opdrachten, zoom, tips, video’s, bonussen en updates.

 • Als ik vragen heb, hoe worden die beantwoord? Dat kan via mijn e-mailadres of zoom.

 • Ik ben niet zo gestructureerd, hoe voorkom ik over spoeling? De cursus is gestructureerd, en stap voor stap uitgewerkt, volg de stappen rustig op jouw tempo.

 • Ontvang ik alles via e-mail of online? Het is een online cursus, dus alles gaat en staat online.

 • Kan ik deze cursus ook alleen doen? Want mijn partner heeft geen interesse. Dat kan, maar de ervaring leert, dat jij anders gaat reageren en dat valt op! Meestal gaat de partner dan ook meedoen omdat de veranderingen zo positief zijn.

Een persoonlijke noot van mij:

 

Ik heb deze cursus gemaakt met 100% inzet, geduld, plezier en liefde. Met de voor mij belangrijke gedachte: hoe kunnen we onszelf en onze kinderen de ellende besparen van het niet in verbinding zijn met elkaar en wat dat allemaal inhoudt? Niet alleen voor ons zelf nu, maar voor de toekomst van onze kinderen. Zodat ze een warm, kloppend hart behouden voor zichzelf, hun mede mens en de aarde.


 
Wanneer je echte authentieke relaties wilt opbouwen met jouw kinderen....zoek dan niet verder, druk op de knop dan gaan we samen aan de slag. Je bent van harte welkom!

bottom of page