top of page
IMG_3049_edited.png
relaties

Relatie Therapie

relatietherapie wassenaar
relatietherapie
Wanneer het stroomt in een liefdesrelatie kan het er zo uit zien:

Jullie verwachten van een relatie dat je je 100% verbonden kunt voelen. Dat jullie genieten van het leven en het vrijen met elkaar fijn en opwindend is. Dat waarden als humor, plezier, en rust in het leven hoog op de agenda staan. Het liefst heb je geen geheimen voor elkaar.

Jullie verwachten dat er regelmatig tijd voor elkaar wordt vrijgemaakt, om je opnieuw op elkaar af te stemmen en op te laden, zodat de relatie blijft stromen. Dat jullie je allebei openstellen als er iets speelt en dan actief naar elkaar kunnen luisteren. Dat jullie oog hebben voor elkaars behoeften en dat als prioriteit stellen als je partner emotionele signalen uitzendt. Jullie verwachten van elkaar een grote gunfactor, omdat jullie elkaar blindelings willen vertrouwen en steunen. Veiligheid en kwetsbaarheid in de relatie vinden jullie een groot goed.

Voorbeelden wanneer het niet stroomt in de relatie:

 • Jouw partner heeft een buitenechtelijke affaire gehad en wil weer terug komen. Hij wil gewoon weer doorgaan, maar dat kun jij niet, je hebt tijd nodig en bent boos en verdrietig. Je bent het vertrouwen kwijt, en om weer door te kunnen gaan, heb je vertrouwen en veiligheid nodig.

 • Je hebt een samengesteld gezin, maar jouw nieuwe partner kan niet goed omgaan met jouw kind(eren), dat is heel pijnlijk voor je. Samen hebben jullie het goed, maar jij wordt wanhopig bij de gedachte dat het daardoor voor de tweede keer mis kan gaan.

 • Je seksleven is ingedut, jullie leven als broer en zus en het lukt jullie niet om het erover te hebben of het onderwerp op tafel te leggen en bespreekbaar te maken.

 • Je voelt je onzeker in de relatie, je wordt overspoeld door argumenten wanneer er een meningsverschil is. Je raakt in de war en weet niet meer waar het over ging. Je denkt weleens had ik het gesprek maar opgenomen.

 • Je hebt beiden een drukke carrière en kinderen. Jullie managen het gezin als een geöliede machine en zo ziet het er ook uit. Maar in dat perfecte wereldje mis je iets! De agenda’s staan vol met zaken en afspraken over- en voor anderen. Maar tijd voor elkaar en/of rustig alleen met het gezin thuis luieren, krijg je niet voor elkaar.

 • Je hebt je spiritueel ontwikkeld en je vindt dat je daar best ver in bent gevorderd, alleen jouw partner heeft daar geen enkele interesse in, sterker nog; hij maakt je vaak belachelijk. Je voelt je alleen in de relatie en vraagt je af of jullie eigenlijk wel bij elkaar passen.

Wanneer de relatie met je partner niet stroomt, kan dat tot ernstige gevolgen leiden.
 • Voor jou persoonlijk, want jouw ontwikkeling staat stil; eigenlijk ben je aan het overleven in jullie relatie.

 • Ook voor jullie kind(eren), want je hebt als ouder een voorbeeldfunctie en wat voor voorbeeld wil jij zijn als man, vrouw en als vader of moeder?


Mensen in mijn praktijk die in ongelukkige relaties vastzaten, hadden kenmerken van depressiviteit, omdat het een enorme impact op je totale welbevinden heeft, zowel emotioneel, fysiek, intellectueel als spiritueel. Kom in beweging en stel niet langer uit wat jullie eigenlijk al lang weten. Wacht niet tot jullie relatie uiteindelijk aan het infuus hangt. Het is geen schaafwond die vanzelf overgaat. Er is moed voor nodig, maar realiseer je, je leeft al in je ergste nachtmerrie. Echt het kan vanaf nu, alleen maar beter worden! Laat me weten hoe ik jullie kan bereiken, dan doe ik een voorstel voor een afspraak.

IMG_3025%2520(3)_edited_edited.png
individuele therapie
therapie wassenaar
individuele therapie
Ieder mens wil zich goed voelen en wanneer het stroomt op alle vlakken van jouw bestaan, kan het leven er zo uit zien:
 

Het leven betekent voor jou in eerste instantie genieten. Jouw gezondheid en vitaliteit vind je een groot goed. Jouw werk inspireert je en is een bron van zingeving in je leven. Je leeft het liefst vanuit je hart en vertrouwt op je intuïtie. Je voelt je heerlijk bij echte mensen: samen lachen, huilen, plezier maken, lekker eten, dansen en aanpakken. Je houdt van de natuur; daar vind je rust en laad je je op. Je hebt leuke hobby’s, waar je jouw creativiteit in kwijt kunt. Je bent oprecht en ten volle betrokken bij alles wat je doet. Je hebt een grote gunfactor als het om jouw geliefden gaat. Kortom je zit lekker in je vel en je hebt jouw draai gevonden.

Wanneer het ergens niet stroomt in je leven, kan dit het gevolg zijn:

 • Je weet niet goed wat jouw behoeften zijn, je gaat makkelijk mee met wat anderen willen en als je iets deelt, laat je het gesprek gemakkelijk overnemen.

 • Je hebt moeite met autoriteit, je hebt de neiging jezelf klein te maken en doet erg je best. Je zult niet gauw ‘buiten de lijntjes kleuren’. Of je bent iemand die juist rebels reageert, zich verzet tegen autoriteit.

 • Je hebt last van schaamte; over hoe je lichaam eruit ziet, jouw seksuele behoeften, je genitaliën, je borsten, je gretigheid. Dat je teveel of te weinig aanwezig bent, niet gestudeerd hebt, je hebt last van een fobie of je bent verslaafd aan middelen.

 • Je houdt alles onder controle, rijgt de ene gedachte aan de andere. Er is weinig ruimte in je hoofd en je ‘moet’ veel. Spontaniteit, plezier maken, het onbekende ingaan of het even niet meer weten, daar geef je weinig- tot geen ruimte aan.

 • Je hebt een kort lontje en weinig geduld. Je wacht te lang met het aangeven en voelen wat jij wilt of wat jou precies dwarszit. Doordat je deze gevoelens onderdrukt, wordt je zenuwachtig en ongeduldig (onrustige benen en handen, hoge snelle ademhaling) en zoek je zo veel mogelijk afleiding. Dat geeft nog meer onrust in je lichaam, zo blijf je herhalen en stapelen tot je ontploft.

 • Je voelt je vaak angstig en hebt last van paniekgevoelens. Je benadert omstandigheden vanuit de lineaire stand, je verbale analytische linkerhersenhelft. De keuzes die je van daaruit maakt, zijn niet voedend voor jou, maar meer een druk. Waardoor jouw zenuwstelsel niet meer voldoende kan ontspannen en/of reguleren en dan zijn angst- en paniekgevoelens het resultaat.

 • Je bent hoogsensitief en weet niet hoe je daarmee om moet gaan. Met alle gevolgen van dien zoals: je snel overspoeld voelen, gevoelig voor allergieën, smetvrees, blowen, dwangmatigheid, vlucht- en vechtrespons. Wanneer je leert jouw gevoeligheid in te zetten, krijgt het een functie. Dan gaat het voor je werken in plaats van tegen jou.

 • Je hebt last van faalangst. Je ervaart een druk wanneer je iets moet presteren of wanneer mensen naar jou kijken, wanneer je iets doet wat in jouw ogen fout kan gaan of als je het niet zeker weet. Want je vindt, dat je het moet kunnen en moet weten. Jouw onzekerheid hierover weet je goed te verdoezelen. Je houdt je staande door je er bijvoorbeeld uit te draaien of allerlei smoesjes te verzinnen. Dat geeft steeds meer druk, en voedt bovendien de faalangst.

 
Wanneer je niet in beweging komt om dit te veranderen

zal jouw lichaam vroeg of laat reageren door uitval, omdat het onbewust in de bekende vecht- en vluchthouding staat. Je kunt het vergelijken door vol het gaspedaal in te drukken en dan gelijktijdig op de rem te trappen. We krijgen altijd signalen maar als we daar niet naar luisteren dan kunnen die zich verplaatsen van materiële zaken om ons heen die kapot gaan of het verlies van al je geld, naar fysieke problemen zoals: ongelukken, depressie of burn-out als gevolg van een scheiding of het verlies van je baan, fysieke pijn, overlijden, operaties. Dit zijn voorbeelden van wat je kan overkomen als je te lang en te veel in eenzelfde stressvolle situatie blijft hangen en dus in dezelfde, herhalende overtuigingen. Dan zullen uiteindelijk onze systemen zichzelf afbreken, door een gebrek aan energie die opliftend en licht is.

Het goede nieuws is dat iedere dag een kans biedt op een nieuw begin!

Dus stel niet langer uit waardoor je in oude patronen blijft ronddraaien. Net als de wielen van een auto die zich vastdraaien in de modder: hoe harder je gas geeft om eruit te komen, hoe dieper de wielen zich vastzetten. Als jij ergens over tobt of je hebt het gevoel dat je vastzit, wacht dan niet langer, maar neem contact met mij op. Laat me weten hoe ik je kan bereiken, dan doe ik een voorstel om een afspraak met je te maken.

bottom of page